Du sælger et hjem – Køber, køber et hus.

dato

Som ejendomsmægler oplever vi rigtig ofte, at vi kommer ud til sælgere, som har ejet deres hus længe, og som har været igennem en lang modningsproces – et langt tilløb – til at sætte gang i salget af deres hjem.

Af: EDC Ejendomsgruppen

For det er det, det er: det er familiens hjem! Her har man måske boet i rigtig mange år, man har set børnene vokse op, og man har i det hele taget rigtig mange gode minder fra huset og fra årene i huset. Der er rigtig mange følelser i at sælge dette hjem.

Man inviterer en ejendomsmægler ud, som nu skal vurdere husets salgspris. IKKE hjemmets pris – men hvad en køber vil give for de mursten, vinduer, døre og vægge, der nu engang er i huset. Ikke, hvad det HAR kostet – men hvad det kan koste nu, hvor det er 20, 30 eller 40 år gammelt.

Hvad renten, efterspørgslen, pasningsmuligheder og meget andet betyder for prisen på huset. OG ikke mindst beliggenheden.

Det er selvfølgelig en kæmpe balancegang, for selvfølgelig skal vi sælge hjemmet – men først og fremmest skal vi værdisætte huset ud fra alle ovenstående parametre. Nogle sælgere inviterer endda flere mæglere ud, måske i håbet om, at en af mæglerne mere ser hjemmet end forholder sig til selve huset (læs: sætter prisen højest).

En rigtig prisfastsættelse betyder uendeligt meget for salget af hjemmet. En rigtig prisfastsættelse vil være med udgangspunkt i huset og ovenstående parametre og vil betyde, at huset ikke får en for lang liggetid, men bliver solgt indenfor en rimelig fremtid. Men man skal samtidig huske, at markedet kan forandre sig.

Generelle faktorer som rentestigninger og lignende kan betyde, at den første pris, man valgte at sætte til salg til, skal justeres for at man kan finde markedet – men der kan også være lokale faktorer, som kan betyde noget.

Derfor er det netop nu endnu mere vigtigt at få en lokal mægler til at stå for salget af hjemmet, idet lokalkendskabet til byen, beliggenheden og hvilke kunder, der søger hus i de forskellige områder, vil have kæmpe betydning for den rigtige prisfastsættelse.

Kilde: EDC Struer - Ejendomsgruppen v/Gitte Lund Ellebæk
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.